Usi si Geamuri Termopan Tamplarie de lux
Usi-geamuri in romana   Usi-geamuri magyarul

Tamplarie PVC - Ferestre si Usi Termopan

Usi
Ferestre
Tamplarie lemn
Mobilier

De ce din lemn?
Noi iubim lemnul. Ne place frumusetea si caldura lui naturala, el innobileaza spatiul in care e prezent.

Pentru cei carora aceste motive nu ajung, iata cateva argumente rationale:

Din punct de vedere ecologic


Lemnul e unul dintre materialele de contructii folosite din cele mai vechi timpuri. Fiind obtinut din paduri, este o materie prima regenerabila. In zilele noastre, copacii taiati sunt folositi aproape in intregime; e folosita chiar si scoarta, rumegusul si bucatile mici rezultate din taiere.

In comparatie cu alte materiale, energia folosita la fabricarea usilor/ferestrelor din lemn este cea mai redusa (chiar de 6 ori mai redusa decat a celor din PVC). Impactul asupra mediului este nesemnificativ, fiind folosita doar o forta de munca calificata. Ferestrele din lemn din ziua de azi sunt refolosibile.

Echilibrul sistemului ecologic e de neimaginat fara posibilitatea reciclare, iar ferestrele din lemn din ziua de azi, prin demontarea vechilor ferestre in partile lor componente (lemn, sticla, feronerie de metal) obtinem materiale reciclabile, problema fiind astfel rezolvata. De exemplu, lemnul rezultat poate fi folosit ca materie prima pt. alte produse pe baza de lemn sau poate fi ars fara emisie de CO2 intr-o centrala termica moderna, rezultand o energie termica sanatoasa.

Doar folosind lemnul ca materie prima se poate mentine balanta ecologica. Produsele ce incearca inlocuirea lemnului, indeosebi PVC-ul, sunt ne-regenerabile, fiind produse obtinute din materie prima sub forma de fosili.
"

Izolatie termica

Lemnul asigura cea mai buna izolatie termica (exprimata prin coeficientul k, in cazul lemnului fiind intre 1,4 - 1,6 W/m2). Fereastra din lemn cu sticla termopan, fiind izolata termic, depaseste cu mult cerintele chiar si a celor mai restrictive norme de izolatie termica. Prin atingerea ramei unei ferestre simtiti o senzatie placuta, de caldura, in ciuda faptului ca afara este frig. in concluzie, prin folosirea ferestrelor/usilor din lemn cu sticla termopan economisiti o mare cantitate de energie. Acest lucru e bine-venit proprietarului locuintei, pe de-o parte, dar si mediului pe de alta, deoarece se vor folosi mai putine resurse de energie si se elimina mai putin dioxid de carbon.

Izolatie fonica

Profilele din molid cu sticla speciala asigura o protectie fonica otima, chiar peste 52 dB.

Protectie fata de incendii

Lemnul, ca element organic, se comporta atipic pe parcursul arderii sale, deoarece isi pastreaza rigiditatea un timp indelungat. Prin arderea uneia dintre suprafete, prin scrumul rezultat, se creeaza o fasie izolatoare prin care focul inainteaza din ce in ce mai incet inspre interior. Folosind o sticla speciala in dotarea ferestrei, raspandirea focului poate fi oprita chiar si cu 90 de minute.

Rezistenta in timp

Rezistenta in timp a usilor/ferestrelor din lemn e asigurata de esenta lemnoasa, de rezistenta mecanica a structurii si de calitatea prelucrarii acesteia. Un exemplu poate fi si faptul ca, desi au fost facute printr-o tehnologie innapoiata fata de cea din zilele noastre, sunt multe ferestre de peste 100 de ani care sunt inca folosite.

Stabilitate / rezistenta

Rezistenta mecanica a ferestrelor / usilor din lemn e deosebita, indiferent de marimea lor. in urma actiunii razelor solare, temperatura ramei ferestrelor poate atinge 80 grade Celsius. in cazul lemnului, nu e o problema deoarece lemnul are un coeficient de dilatare mult inferior oricarei alte materii prime. In cazul celorlalte materiale, aceasta dilatare (iarna contractie) nu trebuie deloc neglijata deoarece, fiind astfel afectata izolatia ferestrei, vom avea in locuinta o poluare fonica, o pierdere de caldura si o umezeala crescuta.

Intretinerea lemnului

Deoarece ferestrele / usile cu o vechime de peste 100 de ani nu sunt o raritate, printr-o executie foarte buna, montajul bine-facut si o ingrijire periodica sunt o solutie pe termen foarte lung. intretinerea lemnului e simpla. Periodic, la fiecare 2-3 ani se recomanda stergerea suprafetelor din lemn cu o carpa cu solutie speciala pentru a se re-improspata luciul lacului, pe de-o parte, si pentru a re-intregi grosimea stratului de lac afectat de uzura datorata actiunii vantului incarcat cu particule de praf, pe de alta parte. In functie de conditiile de mediu, in caz de nevoie ferestrele/usile pot fi revopsite de catre oricine cu vopsele (lacuri) moderne, pe baza de apa. Dupa vopsire / lacuire acestea vor arata ca noi. Ferestrele din lemn nu se incarca cu enegie electro-statica, astfel nu atrag murdaria.

Locuri de munca

Daca optati pentru ferestre/usi din lemn atunci optati si pentru stimularea crearii de noi locuri de munca, deoarece productia profesionala a ferestrelor din lemn necesita foarte multe faze de prelucrare, folosind exclusiv o forta de munca specializata si dedicata.

In sumar

Lemnul e:

   1. o materie prima regenerabila
   2. are cei mai buni indicatori de mediu
   3. duce la scaderea risipei de energie
   4. e usor, cu o rezistenta si o rigiditate remarcabila
   5. are un coeficient de dilatare/contractie foarte mic
   6. are un coeficient de izolatie foarte bun. 
   7. fibra e deosebit de frumoasa, cu un aspect nobil
   8. asigura un mediu ambiental placut, ce degaja caldura
   9. asigura obtinerea senzatiei de comfort

Toate acestea garanteaza o durata de viata indelungata, putand fi prelucrat intr-o bogata varietate de forme si modele de usi si ferestre.

"
Diferente intre tamplarie PVC si lemn-masiv
"

Din start trebuie sa subliniem faptul ca respectam preferintele celor care sunt adeptii tamplariei din PVC. La urma urmei, totul este o problema de gusturi si de resurse financiare.

Noua ne place lemnul masiv din numeroase motive:

  • confera unei case cu usi/ferestre din lemn un aspect mai frumos, mai primitor, emana caldura
  • la proiectare se poate lasa libera imaginatia, putandu-se creea produse inedite, unicate
  • se poate alege orice culoare / nuanta / ton, potrivit cu desingn-ul cladirii
  • cu o intretinere adecvata - stergere odata la 2-3 ani cu un material textil imbibat cu o solutie speciala - va straluci ca-n prima zi si va dura o perioada extrem de lunga de timp, surclasand PVC-ul
  • Izolatie superioara, din 2 motive : cerceveaua este echipata cu 2 randuri de garnituri pe de-o parte, iar pe de alta parte sticla este fixata din ambele parti cu silicon - banda la exterior si gel intre sticla si sipca.
  • La schimbul de anotimpuri vara-iarna, toate materialele sufera dilatari, respectiv contractii. Daca in cazul PVC-ului acestea sunt de circa 7-8 mm, necesitand reglaje periodice, in cazul lemnului este de numai 0,6 - 0,7 mm, deci nu mai necesita reglaje ale cercevelei sau a foii usilor pentru a se inchide.
  • Nu in ultimul rand, lemnul este un material ecologic, constituind o sursa de materie prima reciclabila, nepoluanta (din contra, padurile scad poluarea) si regenerabila
"
"

Ca si in orice, exista si parti negative ale tamplariei din lemn fata de cea din PVC, cum ar fi:

- pretul - in general mai ridicat al tamplariei din lemn masiv datorat timpului indelungat de executie. Ca si o comparatie, luand in calcul un atelier de marime medie se vor putea executa 20 de ferestre din PVC in circa 2, maxim 3 zile, insa in varianta lemn, va necesita circca 1 luna de munca.
- riscul rezultat din nepriceperea sau superficialitatea celor ce realizeaza astfel de lucrari, precum si lipsa de utilaje performante si precise.
Tuturor acestor “meseriasi” noi le spunem “Meseriasu’ lui Peste”. Au facut un mare rau industriei prin produsele lor de foarte slaba calitate, adesea doar cosmetizate pentru a arata cat de cat bine unui necunoscator, avand o durata de viata extrem de scurta.

Trebuie insa sa spunem ca riscul unui atelier slab dotat sau un “meserias” slab exista si in cazul PVC-ului.

"
Diferente intre produsele Nobless si celelalte
"

Din pacate exista multi “Meseriasi ai lui Peste”, falsi meseriasi ce au facut rau breslei si o “reclama” proasta produselor din lemn. O parte din vina o poarta si clientii ce aleg exclusiv dupa criteriul pret. Acestia vor opta pentru produsele facute de meseriasi slabi, de o calitate foarte slaba. Dupa un timp, de obicei 1 an, produsele respective vor trebui inlocuite. Acesti clienti cu siguranta nu vor mai alege lemnul si in plus, ca orice client nemultumit, isi vor exprima peste tot nemultumirea fata de produse din lemn in general, uitand ca de fapt ei au ales initial doar dupa criteriul pretului, neluand in prim-plan calitatea.

In realizarea produselor noastre inglobam toate noutatile tehnice din domeniu. Facem asta pentru a realiza cele mai bune produse, asigurandu-le o folosinta indelungata.

Tocmai de aceea si pretul produselor noastre poate parea ceva mai mare. Dar hai sa-l analizam putin:

  • in primul rand folosim in exclusivitate materie prima si materiale de cea mai buna calitate, procurata din import - atat profilele cat si vopseaua, feroneria, adezivul si accesoriile.
  • Pregatirea materialului, frezarea, pregatirea pentru vopsit si vopsirea lui se face de o calitate iroprosabila.
  • Ultima etapa a slefuirii se face doar manual, cu multa atentie si migala, neexistand nici o particica mai aspra a produsului finit, totul fiind foarte bine finisat.
"
"
  • Nu exista diferente de culoare sau pete in produs.
  • Precizie maxima in executie, cotele fiind strict respectate.
  • Vopsirea se face cu pompa air-mix Kremlin, folosindu-se vopsea Renner pe baza de apa de la unul din liderii mondiali din domeniu.
  • Lacul de exterior folosit este de ultima generatie, cu adaos in plus de rasina (+10%) fata de cel precedent, rezultand
    • o elasticitate mai mare a lacului, imbinarile putand suporta mult mai bine schimbarea de temperatura iarna-vara (contractie-dilatare a lemnului)
    • finete superioara la atingere, dand o senzatie de matasos
  • Echiparea cu feronerie ROTO NT, de ultima generatie.
  • imbinarea perfecta a sipcilor
  • Se folosesc capse interioare, batute chiar langa sticla, invizibile. Nu se bat cuie, capse sau holz - suruburi in mijlocul sipcilor - in timp, aceasta duce la innegrirea zonei din jurul capsei si la degradarea in timp a lemnului.
  • La orice fereastra folosim 2 garnituri de etanseizare
  • Siliconare ireprosabila in interior, intre sticla si sipca.
  • Montajul excelent
  • si inca ceva ce ne diferentiaza total de restul producatorilor: pasiunea si placerea ce o avem in lucrul cu lemnul. Noi iubim lemnul!
  • "

Usi | Ferestre | Tamplarie lemn | Mobilier | Despre noi | Servicii | Portofoliu | Contact | Harta site
Nobless SRL © 2010.   Powered by Web-Top